VELUX – KROVNI PROZORI


JELOVICA doo TUZLA je ovlašteni prodavač VELUX krovnih prozora.

Lista majstora za ugradnju krovnih prozora:

“JELOVICA” zapošljava montere krovnih prozora certificirane od strane VELUX-a.

Preuzmite kataloge i cjenovnike VELUX prozivoda!

5 razloga zašto VELUX?

Više od 70 godina istraživanja i razvoja u omogućavanju prolaska dnevne svjetlosti i svježeg zraka kroz krov, čini VELUX stručnjakom na tom polju i globalnim tržišnim liderom. kada odaberete krovni prozor VELUX, dobijate puno više od samog proizvoda:

 1. Besplatno savjetovanje i upute – Budite sigurni uz saznanje da imate besplatnu podršku i savjetovanje prije, tokom i poslije kupovine VELUX krovnog prozora.
 2. Kvalitet bez kompromisa – Uživajte u kompletnom i integrisanom sistemu koji omogućava besprijekoran ishod uz maksimalne beneficije za kupca.
 3. Krovni prozori svjetske klase – Izaberite iz najšireg proizvodnog asortimana na tržištu za ravne ali i krovove sa nagibom, testirane i certificirane, uz garanciju o mogućnosti nabavke svih rezervnih dijelova i dodatne opreme.
 4. Posljednja tehnologija i unikatne funkcije proizvoda – Očekujte proizvode modernog dizajna koji će vaš svakodnevni život učiniti drugačijim (termo tehnologija, površine koje ne zahtijevaju dodatno održavanje, proizvode na solarni pogon, unikatno rukovanje ventilacijom koja je ugrađena u proizvode i pametno upravljanje proizvodima za optimizaciju unutrašnje klime.
 5. Vrhunska vrijednost za uloženi novac – Budite uvjereni da ćete za uloženi novac dobiti vrhunski kvalitet uz sigurnost koja dolazi uz garanciju kojoj možete vjerovati.

Konsultujte katalog i naša stručna lica za:

 • Odabir veličine krovnih prozora,
 • Način rukovanja,
 • Odabir stakla – energetski bilans,
 • Odabir materijala,
 • Odabir roletni.

75 godina tradicije

SREDIŠNJE VJEŠANJE PROZORA


VELUX krovni prozori sa središnjim vješanjem praktični su i  predstavljaju vrijednost za novac. Ručka je smještena na vrh kako biste imali dovoljno prostora za otvaranje i zatvaranje prozora i postavili namještaj direktno ispod njih. Praktična ručka omogućava vam da jednostavno otvarate i zatvarate prozor te da prozračujete prostor. Kada rotirate krilo i učvrstite ga na mjestu, imat ćete slobodne obje ruke kako biste jednostavno mogli očistili vanjsko staklo.

Krovni prozori sa središnjim vješanjem dostupni su u poliuretanu ili drvetu. Model INTEGRA® s električnim upravljanjem izrađen od poliuretana ili drveta nudi udobnost jednim pritiskom na tipku.

GLU – drvena laminirana jezgra presvučena bijelim poliuretanskim slojem
Bijeli prozori koje nije potrebno dodatno održavati idealni su za površine s visokom koncentracijom vlage u zraku, kao što su kuhinje ili kupaonice.

 

 

 

 

 

 

 

 

GLL – laminirano drvo
Otporan, laminiran nordijski bor zaštićen sa dva sloja bezbojnog laka. Visokokvalitetno drvo daje udoban i elegantan ton svakoj prostoriji.

 

 

 

 

 

 

 

INTEGRA® – prozori s električnim upravljanjem
“Pametni” krovni prozor je idealan izbor za prozore koji nisu na dohvat ruke ili ako želite da unaprijedite udobnost i praktičnost vašeg doma. Sistem daljinskog upravljanja koristi najnovija tehnološka dostignuća koja su u skladu sa io-homecontrol standardom.

 

DVOSTRUKO VJEŠANJE KRILA


Potkrovni prostor nije potpun bez predivnog pogleda na prirodu ili na grad. Kada su potpuno otvoreni, VELUX krovni prozori s dvostrukim vješanjem pružaju vam neometan pogled, a klizno prozorsko krilo pritom služi kao pokrov iznad otvora prozora.

Budući da se ručka nalazi na dnu, nkrovni  prozori s gornjim vješanjem se jednostavno otvaraju i zatvaraju. Kako bi čišćenje bilo sasvim jednostavno, prozor se rotira oko središnje ose.

Krovni prozori sa gornjim vješanjem dostupni su u poliuretanu ili drvetu.

GPU  – Bijeli poliuretanski prozori s čvrstom drvenom jezgrom. Čist, bijeli dizajn i minimalno  održavanje.

GPL  – Vrhunska kvaliteta i prirodna boja borovog drveta daju topao, elegantan ton vašoj prostoriji.

KROVNI BALKONI


DL CABRIO® krovni balkon

VELUX GDL CABRIO® pruža svakom potkrovnom prostoru njegovo mjesto pod suncem. Ovaj jedinstven prozor omogućava vam da uživate u prirodnoj svjetlosti, predivnom pogledu i kontaktu s okolinom.

Samo otvorite gornji element i gurnite donji prema naprijed te zakoračite. Otvaranje donjeg dijela automatski podiže integrisanu ogradu kako bi se stvorio siguran balkon koji nastaje u trenutku.

Prednosti i karakteristike dizajna  modela GDL CABRIO®:

 • Prozor se otvara u mali krovni balkon.
 • Model CABRIO je jednostavan i brz za korištenje – u slučaju kiše.
 • Dodaje sofisticiranost vašem prostoru pomoću dodatnog svjetla i zadivljujućeg pogleda koji se pruža od poda do plafona.
 • Dolazi sa sigurnosnim staklom kako bi se smanjila mogućnost povrede.
 • Gornji element posjeduje sve pogodnosti našeg standardnog modela krovnog prozora GPL sa dvostrukim vješanjem.
 • Može se koristiti kao izlaz u nuždi.
 • Kada je zatvoren,  CABRIO izgleda kao dva krovna prozora koja su spojena u jedan.

Slika 7. Krovni prozor

SVJETLOSNI TUNELI


Prirodna svjetlost tamo gdje nikada niste pomislili da je moguće.

Tamna područja bez krova pritajena su u svakom domu. Kupaonice, hodnici, radne sobe mogu biti odbojni ako u njima nikada nema dnevne svjetlosti. Sada možete preobraziti svoj dom pomoću sunčeve svjetlosti koristeći jedinstven VELUX svjetlosni tunel.

Naši svjetlosni tuneli idu od krova do stropa kako bi obasjali čak i najtamnije i najizoliranije kutke vašega doma prirodnom svjetlošću. Savršen za prostore gdje prenamjena potkovlja nije moguća, VELUX svjetlosni tunel neutralan je na toplinu – nećete izgubiti toplinu zimi ni dodatno zagrijati prostor ljeti.

Preuzmite brošuru i saznajte više!

Pogledajte simulaciju na www.velux.ba!

PROZOR ZA RAVNI KROV 
Razmišljate o otvaranju ravnog krova iznad vaše dnevne sobe, kuhinje ili hodnika? VELUX proizvodi za ravne krovove su zbog svoje praktičnosti i estetike prikladni za sve tipove prostorija. Moderno dizajnirani i daljinski upravljani unose svjetlost i svjež zrak u vaš dom.

VELUX prozori za ravni krov se mogu koristiti kod novogradnje kao i kod zamjene starih prozora. Sa VELUX proizvodima za ravni krov dodajete novu dimenziju svojem domu.  Kad odaberete VELUX, možete biti sigurni da ste odabrali najbolje na području tehnologije izrade prozora.

Preuzmite brošuru i saznajte više!

Slika 9. Krovni prozori

KROVNI PROZOR ZA IZLAZ NA KROV


Vi, baš kao i vaš tavanski prostor, imat ćete koristi od dodatnog svjetla i prozračivanja koje omogućuju VELUX krovni prozori.  velux GVT i GVK prozori za izlaz na krov imaju lošije izolacijske karakteristike od ostalih krovnih prozora što ih čini idealnima za korištenje u nezagrijanim i neizoliranim potkrovljima.

Za prostorije u kojima se boravi, preporučujemo naše standardne krovne prozore od drveta ili bijelog poliuretana.

Preuzmi katalog

Katalog-3-2018
Krovni-katalog-4